OVER OLIVIA'S
Ons verhaal
In 2018 gaven mijn man en ik een nieuwe wending aan ons leven. In Griekenland op de Peloponnesos creëerden we een prachtige plek.
Uitkijkend over de blauwe zee en onze olijfboomgaard, kreeg ik een idee. Wie wil er nou niet genieten van onze talrijke, knoestige olijfbomen?
Eeuwenoude bomen, scheve en jeugdige bomen waarvan de takken alle kanten op wijzen. Bomen die het hele jaar groen blijven en waar elk jaar weer mooie volle olijven aan groeien. Olivia’s Olijfolie was geboren!
De olijfbomen kan ik niet naar jullie toe brengen maar de heerlijke olijfolie die er vanaf komt wel. Net als de Grieken kijk ook ik inmiddels met liefde en respect naar (voor mij) de mooiste bomen op aarde: de olijfbomen. Onze bomen worden met respect en zorg behandeld, de olijven worden gekoesterd.
Elk jaar oogsten we de olijven zelf met wat hulp. Grote jute balen olijven vinden dezelfde dag, de weg naar de olijvenperserij in Methoni. Alleen dan mag olijfolie de titel extra vièrge hebben. Hier vindt een heel verwerkingsproces plaats.
De olijven worden vermalen tot pulp, koud geperst tot max 28 graden.
De zuurgraad wordt vastgesteld. Daarna komt de prachtige groene olijfolie terecht in grote kannen. De volgende dag wordt de olijfolie nog een keer gefilterd zodat deze zo helder is en de prachtige kleur nog beter uitkomt. De olijfolie wordt gebotteld in chique flessen en stoere blikken. Dit jaar is de zuurgraad 0,2. Ongekend goed en van superieure kwaliteit.
Door het grote succes krijgen we inmiddels hulp van onze Griekse vriend Anastasiou Diles en oogsten we nog meer heerlijke olijven voor Olivia’s olijfolie uit zijn boomgaarden.
Deze boomgaarden vinden we in Dileka, zijn inmiddels verlaten geboortedorp en in dezelfde regio als Kamaria waar wij onze olijfboomgaard hebben.
Wist je dat....
Je ook in onze boomgaard op vakantie kunt? Klik op de onderstaande button voor meer informatie. Wil je meer informatie over de olijfolie? Klik dan op de andere button.